Team EHS Levillä ja Rovaniemellä

Tällä kertaa teamin jäsenet kokoontuivat leireilemään Levin lumisiin maisemiin. Viime vuonna olosuhteet olivat priimaa eikä tänäkään vuonna tarvinnut pettyä. Baanaa oli tarjolla 9 kilometriä, loistavalla profiililla. Leirille osallistuivat Santtu, Johan, Miika ja Matias. Ville ja Antti joutuivat tarkkailemaan poikien kunnon kehitystä kotoa käsin sairasteluiden ja työkiireiden takia.
Viime vuodesta opittuna leirin ohjelma oli hieman maltillisempi määränsä puolesta, kun leirin päälle kisattiin vielä Rovaniemen Suomen cupissa kaksi lähtoä. Leiri alkoi parilla rauhallisella hiihtoharjoituksella. Lauantaina kävimme salilla herättelemässä lihaksistoa Sunnuntain kovaan perinteisen tyylin harjoitukseen. Jo aamulla kävi selväksi, että keli on erittäin haastava ja pitoa haettiin normaalia kauemmin. Tälli näyttikin löytyneen, mutta pitkän tehoharjoituksen aikana latu liippautui niin pahoin, että lopulta kaikki päätyivät työntämään tasuria. Kulku oli kaikilla kohdallaan ja pahemmilta tummumisilta vältyttiin, vaikka paikoitellen kilpailuvietti saattoi ottaa vallan joistakin urheilijoista. Maanantaina oli vuorossa pitkän lenkin päivä fiiliksen mukaan. Hurjimmilla kelloon kertyi 4 tuntia. Keskiviikkona oli toisen ja viimeisen tehoharjoituksen vuoro ennen Rovaniemelle siirtymistä. Ilmassa oli hiihtojuhlan tuntua kun samassa letkassa painatti parhaimmillaan lähes 20 hiihtäjää koostuen lähinnä Espoon hiihtoseuran ja Pyhäjärven pohdin hiihtäjistä. Harjoitus meni kaikilta hyvin ja vauhti pysyi hallussa. Torstai aamuna hiihdettiin Levin maisemissa viimeinen treeni ennen Rovaniemelle siirtymistä. Nyt oli jo porukalla havaittavissa pientä väsymyksen poikasta ja lenkillä ei enää turhia juteltu.
Rovaniemen Suomen cup
Edellä mainittujen lisäksi Rovaniemen kisoihin saapui myös Ville, joka huhujen mukaan uhkui hirmuista kuntoa. Lauantaina oli ohjelmassa perinteisen 10 kilometriä rapeassa pakkaskelissä. Kaikilla kilpailu meni keskinkertaisesti. Toisilla painoi vielä hieman leirin rasitukset jaloissa ja toiset painivat voitelun kanssa. Kuitenkin kaikki pääsivät kohtuu asetelmista seuraavan päivän takaa-ajoon. Santtu oli 33., Ville 44., Matias 75., Miika 84. ja Johan 87.
Seuraavana päivänä oli vuorossa 15 kilometriä vapaata takaa-ajona edellisen päivän tulosten mukaan. Muutamien kovien poisjääntien takia oli odotettavaa, että Santtu ja Ville kamppailevat hyvistä pistesijoista. Ville onnistui parhaiten hiihtäen järkevän ja nousujohteisen hiihdon hyvässä letkassa, jossa Ville kiri sijan 23. Allekirjoittanut starttasi kisaan erittäin kovaa eikä kestänyt vauhtiaan isojen letkojen päästessä hieman helpommalla. Loppusijoitus 29. pahasta tummumisesta huolimatta. Muut pojat vastasivat kuitenkin sijoituksellisesti suurimmista nostoista edellispäivään nähden. Yhdessä matkaa taittaneet pojat tulivat maalin lähes peräkkäin Matiaksen ollessa 51., Johanin 53. ja Miikan 58.
Tästä teamiläiset suuntaavat katseensa joulukuussa käytävään Vuokatin Scandinavia cuppiin.
Santtu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s