Team EHS – ”Road to glory”-camp 25.9.-2.10.2017

Moikka! Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt ehkä liiankin paljon, mutta nyt olemme palanneet blogin ääreen kovempikuntoisina kuin koskaan (ainakin toivottavasti). Olimme siis Vuokatissa loppujen lopuksi vain Miikan ja Teamin Vuokatissa asustavien (Villen ja Santun) kanssa. Jo ennen leiriä Villen suunnittelema leiriohjelma herätti paljon keskustelua. Osaa hiihtäjistä vähän hirvitti teho- ja lihaskestävyystreenien suuri määrä, osa odotti innoissaan vähän eri tyyppistä leiriohjelmaa. Joka tapauksessa kaikki olivat samaa mieltä, että leirin nimi oli onnistunut (kopioitu suoraan blogin aiheeksi).

Leiri alkoi juoksuharjoituksesta, joka sisälsi paljon erilaisia loikkia sekä lopuksi nopeusvetoja. Luonnollisesti molemmat muuttuivat lähes saman tien pieneksi kilpailuksi, ja uskon että se saikin jokaisen suorituksiin lisää mittaa. Itselleni ja Miikallekin oli mukavaa virkistystä tehdä loikat Villen suunnitelman mukaisesti.  Yksiselitteistä voittajaa ei valitettavasti löytynyt, koska jokaisella oli omat vahvuusalueensa. Iltapäivällä tehtiin Miikan kanssa kahdestaan vähän pidempiä nopeusvetoja tasurilla rullilla sekä niiden jälkeen vajaa 10 minuuttisia kestovoimapätkiä.

Seuraavan aamuna pääsimme Miikan kanssa ensimmäistä kertaa lumelle hiihtämään kesäkuun Norjan leirin jälkeen. Villellä ja Santulla luonnollisesti tilanne oli eri, asuvathan he kuitenkin hiihtoputken lähettyvillä. Putki oli hyvässä kunnossa ja teimme määräintervalleja 15x30s, 1min30s palautuksella. Ehkä hieman yllättäenkin vedot eivät ”lähteneet lapasesta”, vaan pääosin pysyttiin halutulla teholla. Tämä kylläkin osin johtui Teamin konkareiden, Villen ja Santun toppuuttelusta. Iltapäivällä oli vuorossa leirin ensimmäinen kunnon tehoharjoitus, 6x vaaralle nousu pertsalla. Kaikki leirillä olijat pääsivät osallistumaan tähän harjoitukseen. Tässä harjoituksessa Ville oppi tankkaamisen tärkeyttä, sillä hän muutaman nousun jälkeen myönsi jalkojen olevan hieman tyhjät. Syykin löytyi nopeasti, sillä hän oikeastaan koko leirin ajan veti samalla korealaisille omaa leiriä ja tällä kertaa syömisestä oli kulunut yksinkertaisesti liian kauan. Hän veti kuitenkin kunniakkaasti jokaisen nousun vauhdikkaasti ylös. Santulla oli hyvä päivä, ja voisikin melkein väittää, että hän pystyi ”leikkimään” meidän muiden leiriläisten kanssa pitäen kuitenkin laktaattilukemat hyvin alhaisina. Miikalla tässä harjoituksessa rupesi näkymään hieman alkuviikon hermottavat treenit tukkoisuutena ja alhaisina sykelukemina, ja viimeinen nousu jäikin suosiolla väliin. Itsellä harjoitus onnistui hyvin lukuun ottamatta viimeisen vedon pientä keulimista, joka oikeastaan oli ”hapenottomaukkaa” laktaattilukemienkin perusteella.

Torstaiaamuna oli taas vuorossa putkihiihtoa, tällä kertaa perinteisen muodossa ja ihan peruskestävyys lenkkinä. Sen sijaan toisena treeninä oli puhdas sprinttitreeni rullaradalla Villen ja Miikan kanssa. Villen energianpuutostila oli menneisyyttä ja hän voittikin joka vedon, vaikka hänellä olikin porukan hitaimmat sukset. Miikan eiliset tuntemukset vahvistuivat tänä päivänä, jonka johdosta hän jätti vedot ensimmäisen jälkeen ja keskittyi palautumiseen.

Perjantaina teimme Miikan kanssa pitkän juoksu-kävely treenin kuuluisaan Rönkköön ja iltapäivällä oli vuorossa paljon odotettu lepo. Seuraavana päivänä oli hieman erilainen sauvarinne, ainakin itselleni. Teimme lihaskestävyystyyppisesti n. minuutin sauvaloikkavetoja vuorohiihtomaisesti jyrkkään mäkeen hyvällä palautuksella. Harjoitus sujui hyvin ja Miikankin olo oli palautunut jo käytännössä normaaliksi. Iltapäivällä odotti vajaa parin tunnin tasuri rullilla, jossa uppouduimme omiin ajatuksiimme rennossa vauhdissa.

Sunnuntai oli leirin viimeinen kokonainen päivä ja aamulla teimme kontrastivoimaharjoituksen hyvällä juoksuverkalla. Toisena treeninä oli leirin viimeinen tehoharjoitus. Santun jättäessä kiireiden takia väliin, Ville loisti jälleen. Rullaradalla vedimme 2 kierrosta, 2 kierrosta ja 1,5 kierrosta ja jokaisen vedon välissä laktaattimittaus. Tarkoitus oli tehdä vauhtikestävyystreeni, joka onnistuikin Villen osalta, mutta melko nopeasti huomasimme Miikan kanssa, ettei tämä välttämättä meidän osaltamme aivan onnistu. Laktaatit olivatkin Villen perässä enemmän ja vähemmän (tarkempia lukemia paljastamatta), mutta pääasia että jokainen oli kuitenkin tyytyväinen treeniin.

Maanantaina oli vuorossa lähtöpäivä ja aamun hiihtolenkki vaihtui valitettavasti rullille hiihtoputken ollessa remontissa. Kaiken kaikkiaan leiri oli oikein onnistunut ja nyt on pieni levähdys paikallaan (ainakin tehojen suhteen…).

Matias (ja Miika)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s