Levin leiri ja Rovaniemen Suomen cup 7.-20.11.

Ville lupasi ottaa kontolleen Levin leirin blogitekstin kirjoittamisen. Liekkö kirjoituksen viipyminen johtunut siitä, että Kuopiossa ei vielä internetiä ole ja Ville on joutunut kirjoituskoneella tekstin kirjoittamaan ja lähettämään tekstin sen jälkeen pullopostilla korjattavaksi muille tiimiläisille… Tiedä tuota…

Team EHS kerääntyi marraskuun alussa Anttia lukuun ottamatta kokonaisuudessaan Leville lumileirille. Leirin tarkoituksena oli määrällisesti kova harjoittelu Levin hyvillä ja vaihtelevilla laduilla. Leirin ajankohdan kanssa oli myös tuuria mukana, sillä ladut saatiin hiihto kuntoon samana päivänä, kun Team EHS saapui Leville… 😉 Kaikki teamiläiset kilpailivat leirin lopuksi Rovaniemen Suomen cupissa, Santtu ja Ville kisasivat myös Oloksen FIS-kisoissa.

Leirillä siis harjoiteltiin pääosin Santun ”maailman lopun”-ohjelmalla. Ensimmäisellä viikolla (6 treenipäivää) harjoittelua kertyi n. 25h ja toisella viikolla Rovaniemen kisat mukaan lukien n. 22h. Osa tiimistä ”joutui” toki hieman keventämään harjoittelua leirin aikana. Esimerkiksi Ville kilpaili Oloksella kahtena päivänä ja sai näin ollen hieman helpompia päiviä Santun ohjelman sijaan (kisapäivä siis on kevyt päivä Santun treeneihin verrattuna).

Leirin pääharjoituksina oli pari pidempää VK-treeniä, johon Levin vaihteleva, mutta nopea latu sopi hyvin. Jälkimmäinen VK-harjoitus hiihdettiin iltapäivällä. Aamupäivän harjoitus oli ollut kevyt 3-4h hiihto. Iltapäivän pitkässä VK-harjoituksessa energiat loppuivat lähes joka ukolta ja mökille raahautui enemmän tai vähemmän haamun näköisiä miehiä.

Vajaan parin viikon Levin leirin päätteeksi tiimi suuntasi Rovaniemelle Suomen cupiin. Rovaniemellä oli kisaohjelmassa lauantaina sprintti vapaalla hiihtotavalla ha sunnuntaina perinteisen 16,5km väliaikalähdöllä. Lauantaina Santtu pääsi ainoana EHS:n edustajana karsinnasta erävaiheeseen. Erässä Santun sukset eivät olleet kovin liukkaat ja santtu jäi eränsä kuudenneksi. Sunnuntaina perinteisen kisassa paras EHS:n jäsentenvälisissä oli Ville, joka sijoittui sijalle 32. Rovaniemen viikonloppuna meno oli jokaisella tiimiläisellä enemmän tai vähemmän väsynyttä, johtuen kovasta parin viikon leiristä.

Seuraavan kerran Team EHS:n miehet hiihtävät Suomen cupia Jämijärvellä, jossa kilpaillaan tammikuun puolivälissä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s