Jämin Suomen cup 14.-15.1.

Jämillä kilpailtiin Suomen cupin kolmas kisaviikonloppu 14.-15.1.. Mukana Team EHS:stä oli Anttia lukuun ottamatta kaikki miehet. Jämillä kilpailtiin lauantaina vapaan hiihtotavan 15km ja sunnuntaina 3x8km viesti perinteisellä.

Jämille oltiin saatu aikaan 5km latu, joka koostui uudesta ja vanhasta tykkilumesta, sekä hiekasta ja isommistakin soran paloista. Paikoin ladulla oli myös sellaista harvinaisuutta, kuin luonnon lunta. Jämillä oli siis ollut luonnon lumesta tehty latupohja, joka oli lämpimän sään vuoksi sulanut ja tilalle oli jäänyt jäinen pohja. Kun kisajärjestävät olivat koittaneet traktoreilla levittää tykkilunta jääpatjan päälle, eivät traktorit olleet päässeet edes ketjujen kanssa liikkumaan peilijäällä. Tämän vuoksi oltiin latupohja jouduttu ensin hiekottamaan, jotta tykkilumi saatiin ajettua ladulle. Hiekotusoperaation vuoksi siis ladulla oli hiekkaa enemmän tai vähemmän.

Lauantain kilpailusta ainakin Ville ja Santtu odottivat hyviä hiihtoja ja Suomen cupin pisteitä. Johan oli myös toipunut pienestä sairastelusta ja verryttelyssä fiilis oli hyvä, vaikka vapaa hiihtotapa ei Johanin suosikki olekaan. Santulla oli ollut hyvän alkutalven jälkeen pieni suvantovaihe joulukuussa kisoissa, joten Santtu odotti uutta nostetta kaudelle Jämin kisoista. Villellä oli joulukuun ja tammikuun aikana vapaan normaalimatkan kisat parantuneet kisa kisalta, jonka vuoksi odotukset olivat korkealla jämin kisoihin. Tällä kertaa odotukset eivät vielä täyttyneet. Kaikilla EHS:n miehillä oli suuria ongelmia suksien luiston kanssa. Jokainen ukko jäi heti alkumatkassa parin kilometrin matkalla (joka on kaiken lisäksi aika helppoa maastoa) monta kymmentä sekuntia kärkeen.

Lauantain kelin haasteellisuudesta kertoo myös se, että maajoukkue miehetkään eivät olleet tyytyväisiä suksiensa luistoon. Santtu oli paras Espoon hiihtoseuran mies sijalla 48 (4.24 eroa kärkeen), Ville oli sijalla 69. (4.50), Matias 79. (5.13), Johan 93. (5.50), Miika keskeytti lauantaina kisan.

Sunnuntaina kilpailtiin suomen cupin viestit. Espoon ykkösjoukkueessa hiihtivät Santtu, Ville ja Johan. Matias hiihti aloitusosuuden EHS:n kakkosjoukkueessa. Sunnuntainakin keli oli suhteellisen haastava ja piti tehdä kompromisseja pidon ja luiston kanssa. Ennen kisaa spekuloitiin, että moni lähtee kisaan tasatyöntämällä. Lopulta Kouvolan Ville Nousiainen taisi olla ainoa mies, joka lähti ilman pitoja matkaan.

Ykkösjoukkueessa Santtu laitettiin aloittamaan, jotta hän nopeana hiihtäjänä selviäisi lähdön alkuruuhkista ehjin nahoin. Santtu hoiti oman aloitusosuutensa ihan mallikkaasti ja lähetti Villen matkaan sijalta 15.. Villen perinteisen hiihdosta puuttui terävyys sekä vuorohiihdosta, että tasatyönnöstä, haarakäynti kulki siis ihan hyvin. Ville hiihti oman osuutensa tasaisella vauhdilla läpi ja pystyi nostamaan sijoitusta parilla pykälällä. Johan nosti ankkuriosuudella ykkösjoukkueen sijoitusta vielä pykälällä. Loppusijoitus oli siis 12. Periaatteessa ihan OK sijoitus, eli kukaan ei kantannut kovin pahasti, mutta ei kukaan myöskään pystynyt venymään omassa hiihdossaan. Toivottavasti SM-viesteihin pystytään tästä vielä parantamaan joukkueen panosta ja jokainen pystyisi jopa hieman venymään tiukassa paikassa.

Helmikuun alussa kilpaillaan Keuruulla kauden ensimmäiset SM-kisat. Keuruun kisojen jälkeen on aikaa pitää hyvä harjoitusjakso, sillä kauden loput SM-kisat hiihdetään vasta maaliskuun lopussa ja huhtikuun alussa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s