Team EHS Ylläksen leiri 24.-31.7.2016

Heinäkuun loppu on tarkoittanut perinteisesti sitä, että Team EHS suuntaa kohti Ylläksen tuntureita. Tämäkään vuosi ei ollut poikkeus vaan leirille lähdettiin jälleen taisteluparin Santun ja Johanin voimin ja miehistöä vahvistivat vielä torstaista alkaen armeijasta vapaalle päässet Matias ja Miika. Mukaan saatiin lisäksi kovaa treeniseuraa VHS:n Waltteri Vinkanharjusta, joka majoittui samassa mökissä. Majoituksesta vastasi Lost in Lapland edellisten vuosien tavoin ja laatu oli edelleen priimaa!

Leirin teemana oli määrä sekä nousut ja viikko huipentui rullahiihdon SM-kisoihin. Treenit pyöräytettiin käyntiin sauvarinteellä, jossa Yllästä noustiin 10×4 min pätkissä. Palautuksena toimi minuutin hölkkä alaspäin. Onnistuneen sauvarinteen jälkeen vuorossa oli muun muassa pitkä vaellus, jossa valloitettiin neljä eri tunturia.

IMG_0133
Santeri ja Waltteri Lainion huipulla

Kovaa harjoittelua jatkettiin aina perjantain aamupäivään asti, jolloin ohjelmassa oli pidempi rullahiihtolenkki. Tässä vaiheessa osalla leiriläisistä rupesi kuormitus jo tuntumaan aika lailla. Iltapäivällä oli kuitenkin vielä vuorossa 400 m nopeuskisa. Tiimiläisistä tähän näytöskisaan osallistuivat Johan ja Santtu. Johanille kisamuoto oli vähän epämukavuusalueella, mutta neljä terävää vetoa toimi loistavana vapaan tekniikan ja nopeuden kehittäjänä. Santtu pääsi kilpailemaan omilla vahvuusalueillaan ja aamupäivän treenissä tapahtuneesta simahtamisesta huolimatta tuloksena olikin 6. sija heti maajoukkueen sprinttereiden perässä. Kilpailu oli erittäin hieno tapahtuma ja allekirjoittaneet toivovatkin näitä lisää!

Lauantaina olikin sitten rullahiihdon SM-kisojen aika. Kilpailussa oli aluksi kaksi neljän kilometrin aika-ajoa Äkäslompolon nousuun, minkä jälkeen 50 nopeinta miestä pääsivät vielä ratkaisemaan loppusijoituksensa takaa-ajossa. Team EHS osallistui koko leirivahvuudella kilpailuun. Santun ensimmäinen veto lähti hieman yskähdellen käyntiin, mutta aika oli silti kohtalainen. Pienen välitankkauksen jälkeen homma alkoi kuitenkin pelittämään ja toisella osuudella aika parani, mikä toi lähtöpaikaksi takaa-ajoon sijan 19. Viimeinen veto oli letkassa hiihtelyä ja vahvalla loppukirillä tuli päivän oma paras aika, mikä nosti sijotuksen 15. Tähän sijaan voi olla tyytyväinen näin kovassa seurassa ja viikonlopusta jäikin erittäin positiivinen maku. Johan sijoittui kisassa sijalle 34, mikä oli ihan kohtalainen suoritus rankan leiriviikon jälkeen. Ensimmäinen veto tuntui Johanillakin tahmealta, mutta ajat paranivat hyvin seuraaviin vetoihin. Tiimin nuorille kisa toimi hyvänä kovana treeninä ja kokemuksena, mutta paikkaa takaa-ajoon ei tällä kertaa lohjennut.  Sunnuntaina leiri taputeltiin vielä loppuun rennommalla rullahiihtolenkillä nousumetrejä keräillen.

Ylläksen jälkeen vuorossa on hieman pidempi kotiharjoittelupätkä, mutta tarkoituksena on kuitenkin treenata yhdessä Espoossa. Lähiaikoina blogissa päästänee myös seuraamaan urheilijan elämää armeijassa, kun Matias ja Miika kertovat varusmiesarjestaan Kainuun prikaatissa.

Johan ja Santtu

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s