Team EHS Vuokatin leiri 27.6.-3.7.2016

Parin viikon perusharjoittelun ja Juhannuksen jälkeen Team EHS kokoontui taas, tällä kertaa Vuokattiin Aateli Race -leiriä varten. Luonnollinen valinta majoitukselle oli Santun kämppä, sillä Santtu on asunut ja harjoitellut Vuokatissa jo vuosia. Alkuleirin miehitys koostui vain taisteluparista Santtu ja Johan, jotka ottivat osaa perinteikkääseen Aateli Race -kesäkilpailuun. Aateli Race koostui kolmesta osakilpailusta: vapaan prologista Vuokatinvaaran päälle, 4.5km maastojuoksukilpailusta ja 15km vapaan takaa-ajosta, joka huipentui vaaran päälle. Molemmat suoriutuivat hyvin lähes sadan kilpailijan kovassa joukossa. Santulla kisat sujuivat kaikilta osin erittäin tasaisesti, mikä toi lopputuloksen 32. Huippusuoritus jäi vielä odottamaan itseään, mutta toisaalta notkahduksiltakin vältyttiin. Johanin prologi ja juoksu sujuivat erittäin hyvin, mikä toi takaa-ajoon lähtöpaikan 21, mutta takaa-ajon pieni notkahdus rullaradalla pudotti lopputulokseksi sijan 36. Kisasta jäi kuitenkin päällimmäiseksi hyvä fiilis.

This slideshow requires JavaScript.

Aateli Racen jälkeen päästiin nauttimaan Vuokatin hyvistä harjoitteluolosuhteista ja samalla Team EHS:n leirijoukko täydentyi Miikalla ja Matiaksella, joille leiri toimi viimeisenä kovana treenirypistyksenä ennen suuntaamista Kainuun prikaatiin armeijan harmaisiin. Rankan Aateli Racen jälkeen seuraavana päivänä oli ohjelmassa pitkä vaellus UKK-reitillä, joka suorastaan kuhisi  muita pitkää lenkkiä tekeviä hiihtäjiä. Treeniseurasta ei siis ainakaan ollut pulaa vaelluksella. Muutaman perusharjoituksen jälkeen lauantaiaamuna oli sitten taas luvassa vaaralle rullahiihtoa perinteisellä ja tasatyönnöllä. Etelästä tulleille tiimiläisille treeni tarjosi erilaista ärsykettä etenkin tasuriin Espoon lyhyempiin nousuihin verrattuna. Lauantain jälkeen joukossa oli jo havaittavissa väsymystä, mutta sunnuntaina saimme tehtyä vielä hyvän nopeustreenin rullasuksilla ennen Johanin matkustamista takaisin Espooseen sekä Miikan ja Matiaksen suuntaamista kohti Kainuun prikaatia.

Seuraavan kerran tiimi kokoontuu leirin merkeissä heinäkuun lopulla Ylläksellä, jossa kilpaillaan samalla myös rullahiihdon SM-kilpailut.

Santtu ja Johan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s